Interkommunalt Arkiv i Vest-Agder IKS

-Vi har en del av historien din

Lesesal

Lesesalens åpningstider: 
1.september - 30. april:  Mandag, torsdag og fredag kl. 09.00 – 15.00, tirsdag og onsdag kl. 09.00-18.00
1. mai - 31. august: Mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00
1. desember til 31. desember: Mandag til fredag kl. 09.00 - 15.00

IKAVA har lesesal på Arkivsenter sør, sammen med Statsarkivet i Kristiansand. Her er det plass til 20 gjester. På lesesalen er det gratis trådløst nettverk for våre gjester og noen PCer som er til utlån for lesesalsgjestene. Det er også anledning til å ta med egen PC. På lesesalen er det installert et digitalt kamera som lesesalsgjestene kan bruke til avfotografering av arkivmaterialet, ta gjerne med en minnepenn for lagring av de digitale kopiene. Alle gjester på lesesalen må rette seg etter lesesalsreglementet (klikk her for å lese. Åpner ny side).
Betjeningen på lesesalen gir nødvendig veiledning. De kan blant annet gi deg råd om hva slags arkivmateriale du trenger, hvordan du finner fram i arkivkatalogene og i arkivmaterialet og tips til hvordan du skal lese vanskelig skrift. Du må likevel være innstilt på gjøre arkivundersøkelsen på egen hånd. Betjeningen hjelper deg også dersom du vil søke om å få innsyn i klausulert materiale.

Det meste av arkivmateriIKAVA til brosjyre 020 mindrealet er fritt tilgjengelig for alle, men noe materiale er underlagt klausuleringer, først og fremst av hensyn til personvernet. Hvis du ønsker å bruke slikt materiale, må du søke spesielt om det.

Det er ikke anledning til å låne med seg arkivsaker hjem. Offentlige instanser som har avlevert til IKAVA, kan få låne tilbake materiale fra eget arkiv under spesielle forutsetninger.

 

Publiseres med eRedaktør
Logg inn